E-magazine Zorg 2020
arts met patient

Wat verandert er in de basiszorgverzekering in 2020?

Elk jaar stelt de overheid vast welke zorg is verzekerd via de basisverzekering. In dit artikel zetten we de zaken voor 2020 voor u op een rij.

verschillende werknemers

Korting op de Collectieve basisverzekering in 2020 maximaal 5%

De korting op de collectieve zorgverzekering wordt in 2020 verlaagd van 10% naar maximaal 5%. De verlaging van de korting geldt echter alleen voor de basisverzekering.

Fysiotherapeute verbindt man

Hoe kiest u uw aanvullende zorgverzekering?

Veel mensen met een aanvullende zorgverzekering zijn verzekerd voor zorg die ze niet gebruiken. Daardoor geven ze soms geld uit voor niets.

kosten van de zorg

Eigen risico en eigen bijdrage in 2020

Het verplicht eigen risico van de basisverzekering blijft ook volgend jaar € 385 euro. Voor sommige zorg uit het basispakket moet u daarnaast een eigen bijdrage betalen.

belastingenvelop met geld er op

Specifieke zorgkosten aftrekken bij uw belastingaangifte

Als u dit jaar specifieke kosten heeft gemaakt vanwege ziekte of zorg, dan mag u die in 2020 misschien aftrekken bij uw aangifte Inkomstenbelasting.

Vrouw zorgt voor oudere man

Waar heeft u recht op als mantelzorger?

Nederland telt maar liefst 4,5 miljoen mantelzorgers. Veel van hen zijn echter niet goed op de hoogte van de regelingen die gemeenten en verzekeraars aanbieden.

gelukkig ouder stel

Zorg voor een financieel gezonde toekomst!

Hoewel veel Nederlanders pensioen opbouwen, hebben ze lang niet altijd inzicht in hun toekomstige financiën. Wij zetten de belangrijkste zaken voor u op een rij.