Besparen op energiekosten, hoe doet u dat?

De kosten voor gas en elektriciteit vormen een flink deel van uw woonlasten. Weet u hoe u daarop kunt besparen?

Nieuws
Datum: 08-02-2019

Wonen is best duur. Volgens onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) gaat gemiddeld een derde van ons inkomen eraan op. Naast de huur of de hypotheek zijn er nog andere woonlasten. Denk bijvoorbeeld aan belastingen, uw woonverzekeringen en natuurlijk energie. Vooral dit laatste is een flinke kostenpost.

Gas en elektra

De gemiddelde hoogte van de energierekening is in Nederland ongeveer € 1.800 per jaar. Zo’n € 1.000 hiervan gaat op aan gas, de rest aan elektriciteit en vaste kosten. Woont u in een appartement? Dan zult u wat minder energie gebruiken. Maar heeft u een (half-)vrijstaande woning, dan bent u juist duurder uit.

Besparen

Het goede nieuws is dat bijna iedereen in Nederland kan besparen op zijn energierekening. Door uw huis te verduurzamen, maar ook door uw gedrag aan te passen. Wist u bijvoorbeeld dat korter douchen een gemiddeld gezin zo maar € 100 per jaar oplevert?

Huis meer waard

Als u uw huis duurzamer maakt, krijg het een beter energielabel. En hoe hoger het energielabel, hoe meer uw huis waard is. Volgens onderzoek van TIAS VastgoedLab levert een huis met energielabel A gemiddeld € 19.000 meer op dan een huis met het niet-zuinige label G. En als u de woning wilt verkopen, gaat dat met energielabel A of B een stuk sneller.

Verbouwing financieren

U kunt de verduurzaming van uw huis op verschillende manieren bekostigen. Met spaargeld, een hogere hypotheek of een gunstige lening. Voor bepaalde aanpassingen zijn er zelfs subsidies.

Stel ons gerust uw vraag

0187 - 497 111
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.