Dakraam op kierstand: inbraakschade niet vergoed

Ook in de wintermaanden is het belangrijk dat u uw woning goed ventileert. We zien vaak dat mensen dit doen door hun dakraam op een kier te zetten. Wij adviseren om dit niet te doen wanneer u de deur uitgaat, omdat een open dakraam een uitnodiging is voor inbrekers.

Nieuws
Datum: 21-02-2023

Het komt  regelmatig voor dat mensen een inbraakschade melden en niet vergoed krijgen. Het is belangrijk om te weten dat diefstalschade die voortkomt uit roekeloosheid niet verzekerd is. Eventuele schade is daardoor niet gedekt. Let er bij het verlaten van uw woning dus goed op dat al uw ramen afgesloten zijn en u bijvoorbeeld de ventilatiestand van uw dakraam gebruikt. Zo verkleint u de kans op inbraak.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.