Handige apps voor onderweg

Zo, de koffers zijn gepakt. U bent er klaar voor. Maar… voordat u weg gaat, installeer dan nog even één of meerdere van onderstaande apps. Of u nu wilt genieten van uw favoriete muziek, een mooi reisverslag wilt maken of op zoek wilt gaan naar dat ene mooie restaurant, deze apps helpen u daar bij.

Nieuws
Datum: 10-07-2019
Tripadvisor

Tripadvisor wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt om op zoek te gaan naar de leukste hotels, restaurants, rondleiding en attracties. Bent u in een stad en wilt u naar een ander restaurant dan alle toeristen, dan biedt deze app dé uitkomst. Met Tripadvisor vindt u de pareltjes, vaak verstopt in straten waar u anders nooit was gekomen. Bekijk (recente) recensies, vaak aangevuld met foto’s, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  
Maps.me

Maps.me is een navigatie-app die offline en dus overal ter wereld gebruikt kan worden. Deze gratis app laat de snelste route van A naar B zien, of u nu met de auto bent of wandelend ergens naar toe gaat. Het enige wat u moet doen is voor vertrek de juiste kaarten downloaden. Handige extra is dat Maps.me handige locaties in de buurt, zoals bezienswaardigheden en tankstations, laat zien. Houdt er wel rekening mee dat eventuele vertragingen niet getoond worden als u de app offline gebruikt. 

  
Polarsteps

Wilt u de avonturen tijdens uw reis delen met vrienden of familie? Met Polarsteps hoeft u hiervoor haast niets te doen! De app maakt automatisch een mooi reisverslag van de plaatsen waar u bent geweest. Het enige wat u hiervoor moet doen, is zorgen dat u uw telefoon altijd mee neemt. Een internetverbinding is niet nodig. De app synchroniseert automatisch als u weer online bent.

  
Google Translate

Wilt u zeker weten u het goede buitenlandse gerecht besteld in dat lokale restaurant met alleen een menukaart in de eigen taal? Dan biedt de vertaalapp van Google uitkomst. U kunt de woorden die u wilt vertalen in de app typen, maar het is ook mogelijk om uw camera hiervoor te gebruiken.

  
Uber

Met de Uber app kunt u op een makkelijke manier een taxi rit bestellen. Het is mogelijk om te betalen met uw creditcard en in sommige steden contant. Uber is beschikbaar in meer dan 500 steden over de hele wereld.

  

Handige apps voor on- en offline entertainment

Spotify

Dé manier om onderweg te genieten van uw favoriete muziek. Download voordat u weg gaat de nummers die u wilt luisteren om ook in het vliegtuig de muziek af te kunnen spelen. Door de nummers van tevoren op uw telefoon te zetten, voorkomt u ook dat u onnodig veel data gebruikt. Spotify heeft een gratis versie, maar daarmee kunt u geen muziek downloaden. Spotify Premium kost € 9,99 per maand. Als u 5 euro per maand meer betaalt krijgt u een premium-account voor maximaal vijf mensen die op hetzelfde adres wonen.

  
Netflix

Hoort deze app thuis in het rijtje met apps voor onderweg? Wij denken van wel! De lange reis wordt namelijk een stuk leuker met uw favoriete film of serie(s)! Download voordat u op reis gaat de film(s) of serie(s) die u wilt kijken, zodat u zonder internetverbinding gebruik kunt maken van Netflix én niet teveel data verbruikt.