Medische kosten in het buitenland: let op!

Uit onderzoek blijkt dat voor 9 van de 10 Nederlanders de vakantie al begint op weg naar het vakantieadres. Behalve het uitzoeken van welke spullen er wel en niet mee moeten, is het ook belangrijk om te kijken of u goed bent verzekerd. Gaat u naar het buitenland? Controleer dan met extra aandacht uw reisverzekering.

Stel op strandstoelen bij ondergaande zon
Nieuws
Datum: 15-05-2019

De alarmcentrale voor medische hulp in het buitenland krijgt vaak te maken met Nederlanders die niet goed zijn verzekerd voor medische hulp in het buitenland. Zo blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad. Een gevolg hiervan is dat veel mensen in financiële problemen komen.

Uit de praktijk

Als u een ongeluk krijgt in het buitenland kan dit al snel tienduizenden euro’s kosten. Onderstaand een paar voorbeelden:

  • Met een beenbreuk in een privékliniek in Spanje liggen: 30.000 euro
  • Liggend vervoer op een vlucht van Bali naar Nederland: 25.000 euro

Zorgverzekering

De basisdekking van uw zorgverzekering dekt medische kosten in het buitenland, maar alleen tot maximaal de Nederlandse tarieven. Ook worden bijkomende kosten, zoals het omboeken van vliegtickets en voor de begeleidende verpleegkundige, niet vergoed.

Reisverzekering

Veel van deze financiële ongemakken zijn te voorkomen door er voor te zorgen dat u een reisverzekering heeft met dekking voor medische kosten. Aandachtspunten hierbij:

  • Een ruime dekking voor het bedrag dat maximaal wordt uitgekeerd
  • Is het land waar u naar toe gaat gedekt? U kunt kiezen voor Europa of Werelddekking.

Een losse of doorlopende reisverzekering?

Veel mensen denken dat het voordeliger is om een losse reisverzekering te nemen in plaats van een doorlopende. Dat is echter niet het geval. Een gezin dat meer dan twee keer per jaar op vakantie gaat, inclusief weekendjes weg, is al voordeliger uit door te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

0187 - 497 111
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.