Met een goede voorbereiding op wintersport

Staat u binnenkort op de latten? Zorg ervoor dat u goed voorbereid op reis gaat, zodat u zowel onderweg als op de vakantiebestemming optimaal kunt genieten. 

Nieuws
Datum: 22-02-2022

Veilig onderweg naar de sneeuw
Onderweg naar uw  vakantiebestemming is de kans groot dat u winters weer tegenkomt. Daar wilt u natuurlijk goed op voorbereid zijn. Dat u winterbanden nodig heeft spreekt voor zich, net zoals sneeuwkettingen. Oefen  thuis alvast een keer met het omdoen van sneeuwkettingen. Dan heeft u ze sneller om wanneer het onderweg in de kou of het donker echt nodig is.

Let op met een dakkoffer
Wintersport is een vakantie waarbij u veel bagage meeneemt. Een dakkoffer biedt dan uitkomst. Voor de veiligheid is het belangrijk dat u deze zoveel mogelijk voor uw lichtere bagage gebruikt en dat u alles goed vastzet. Al sluit u de dakkoffer goed af, laat uw volgepakte auto met dure uitrusting liever niet onbeheerd achter als u bijvoorbeeld tussenstops maakt. Laat in ieder geval geen dure spullen zichtbaar achter in jd auto en stop deze ook liever niet in de dakkoffer.

Wat te doen bij pech?
Files, slecht weer… Onderweg naar de sneeuw kunt u flinke vertraging oplopen. Pech of een ongeluk kunt u helaas nooit van te voren uitsluiten. Houd het weer en verkeer daarom goed in de gaten en zorg dat u het nummer van de alarmcentrale bij de hand hebt. Naast de gevarendriehoek en een EHBO-kit behoren ook gevarenhesjes inmiddels tot de standaarduitrusting van iedere auto. Denk ook aan een warme deken en zorg dat u voldoende eten en drinken bij u hebt. Controleer tot slot ook of uw pechhulpdienst ook hulp bij pech in het buitenland biedt.

Corona en wintersport
Mocht u vlak voor vertrek positief testen, dan is dit een geldige reden om te annuleren. Bent u op vakantie en moet u in quarantaine dan zijn de extra reis-en verblijfkosten niet gedekt. Deze kosten komen dan voor eigen rekening. 

Wintersportdekking op uw reisverzekering
Controleer voordat u op vakantie gaat ook nog even uw verzekeringen. Zorg allereerst dat u wintersportdekking heeft op uw reisverzekering. Met deze aanvullende dekking bent u tijdens het wintersporten goed verzekerd voor bijvoorbeeld een gipsvlucht of uw wintersportuitrusting. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? U kunt  bij ons altijd navragen of u goed verzekerd bent tijdens wintersporten in het buitenland. Zo niet, dan is het aan te raden om medische kosten apart mee te verzekeren op uw reisverzekering.

Zo maakt u het dieven lastig
Niet alleen onderweg, ook op de piste is het zaak goed op uw spullen te letten. Helaas neemt het aantal diefstallen van ski-uitrustingen toe. Vooral bij restaurants op of bij de piste, waar wintersporters hun ski’s vaak onbeheerd achterlaten. Een paar tips om diefstal te voorkomen:

  • Houd de ski’s zoveel mogelijk in het zicht
  • Zet de ski’s vast aan het rek met een skislot met een kabeltje
  • Wissel een van twee ski’s om met het paar van een medereiziger die zijn ski’s iets verderop stalt. Een ongelijk paar is een stuk minder aantrekkelijk om mee te nemen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.