RDW start handhaving verzekeringsplicht (land)bouwvoertuigen

Vanaf 1 september benadert de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) eigenaren van (land)bouwvoertuigen die (nog) geen verzekering hebben. Vanaf 1 januari 2023 zijn boetes te verwachten.

Nieuws
Datum: 26-09-2022

RDW wijst 80.000 eigenaren op verzekeringsplicht
Sinds 1 januari 2022 is in Nederland een kenteken voor voertuigen in de (land)bouw verplicht. Deze voertuigen moeten dan een WA-verzekering hebben. In het kentekenregister staan ongeveer 750.000 voertuigen geregistreerd. Maar bij ongeveer 200.000 registraties ligt geen WA-verzekering vast. De RDW vraagt eigenaren om (land)bouwvoertuigen alsnog op kenteken te verzekeren.

Veel voertuigen zijn waarschijnlijk niet op kenteken maar wel via een bedrijfspolis of op chassisnummer verzekerd. Eigenaren kunnen zelf controleren of een voertuig WA-verzekerd geregistreerd is via de online RDW-kentekencheck.

Vanaf 1 januari 2023 controleert de RDW actief
Is een voertuig na 1 januari 2023 niet als WA-verzekerd geregistreerd? Dan kan de eigenaar een boete van €400 verwachten.

Bron: RDW

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.