Vijf tips voor een onbezorgde wintersport

Volgens de Nederlandse Ski Vereniging (NVS) worden er steeds meer ski’s en snowboards gestolen dan in voorgaande jaren. De diefstal van nieuwe en dure spullen vindt vooral plaats in de luxere wintersportgebieden en dan met name bij après-skigelegenheden en restaurants. Om onbezorgd te kunnen genieten van uw wintersport, geven wij u daarom vijf tips. 

Nieuws
Datum: 28-01-2018

Tip 1: Combineer uw wintersportspullen met die van iemand anders

Zorg ervoor dat diefstal van uw ski’s minder interessant wordt, door een ski te wisselen met iemand anders in uw gezelschap. Eén ski is namelijk niet zo snel door te verkopen.

Tip 2: Huur een kluisje

Berg als de mogelijkheid er is uw spullen op in een kluis. Hierdoor is de kans dat er iets wordt gestolen veel kleiner. Laat uw spullen niet lange tijd onbeheerd achter, bijvoorbeeld een nacht buiten bij uw hotel.

Tip 3: Zet uw spullen op slot

Beveilig uw materiaal met een slot. De meeste sloten hebben een staalkabel om diefstal te voorkomen.

Tip 4: Gebruik een anti-diefstal apparaat

U kunt uw wintersportspullen beveiligen met een apparaatje dat dieven afschrikt op het moment dat zij uw spullen proberen te stelen. Deze apparaatjes werken doormiddel van GPS of Bluetooth.

Tip 5: Controleer of u een wintersportdekking heeft

Ondanks dat u goede voorbereidingen heeft getroffen, is het nooit helemaal uit te sluiten dat uw spullen niet worden gestolen. Daarom adviseren wij u om te controleren of uw reisverzekering een wintersportdekking heeft. Denk ook aan een dekking voor bagage. Let op: er is geen dekking voor diefstal uit ruimtes die niet zijn afgesloten, zoals après-ski bars en restaurants.

Toch diefstal? Doe aangifte!

Krijgt u te maken met diefstal tijdens de wintersport, dan heeft u een aangiftebewijs nodig om de schade vergoed te kunnen krijgen van uw reisverzekering. Doe daarom dus altijd aangifte bij het plaatselijke politiebureau.

Bron: Allianz Global Assistance

Stel ons gerust uw vraag

0187 - 497 111
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.