Waarom deze woonverzekeringen belangrijk zijn tijdens een verhuizing

U bent verhuisd of gaat verhuizen: gefeliciteerd! Of u nu huurt of koopt, het is belangrijk om uw verzekeringen goed op orde te hebben in uw nieuwe woning. Wij vertellen graag welke verzekeringen belangrijk zijn en waarom precies.

Nieuws
Datum: 20-10-2022

Woonhuisverzekering
Heeft u een huis gekocht, sluit dan een woonhuisverzekering af. Dit wordt ook wel de opstalverzekering genoemd. Uw woning zelf en alles wat vastzit aan uw huis zijn dan verzekerd. Denk dan aan – in willekeurige volgorde – uw huis, schuur, schutting, keuken, vloer, badkamer en bijvoorbeeld zonnepanelen. Bij huren, is deze verzekering niet nodig. Goed om te weten: schade aan glas is niet standaard verzekerd. U kunt dit apart bijverzekeren.

Inboedelverzekering
Het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar wel aan te raden. Een brand of inbraak kan zomaar fataal zijn voor uw inboedel. U hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar deze verzekering zorgt er dan wel voor dat dit risico financieel gedekt is. Handig: mocht u de inboedelverzekering meeverhuizen naar het nieuwe adres, dan is uw oude adres tot maximaal 180 dagen gratis meeverzekerd vanaf het moment dat u de sleutel krijgt van de nieuwe woning.

Kostbaarhedenverzekering
Ze lijken op elkaar, maar er zit wel verschil tussen een kostbaarhedenverzekering en een inboedelverzekering. Bij een kostbaarhedenverzekering, kun je bepaalde zaken zoals, sieraden, muziekinstrumenten, foto- en filmapparatuur en optische instrumenten voor diefstal, verlies en beschadiging verzekeren. De kostbaarhedenverzekering is dus een aanvulling op uw inboedelverzekering zijn en geldt ook voor schade die buitenhuis is ontstaan.

Rechtsbijstandverzekering
Ruzie met de buren over de plaatsing van een schutting of een slepend conflict met de gemeente of uw werkgever? Dan is het zeker geen overbodige luxe als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten. Deze verzekering is aan te raden om hoge juridische kosten te dekken. Een rechtsbijstandverzekering is jaarlijks goedkoper dan het gemiddelde uurtarief van een advocaat. Belangrijk: in de eerste drie maanden is er een wachttijd.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.