Actueel

Veel misverstanden over verzekeren smartphone

Particulier
27-09-2022

Er blijven veel misverstanden bestaan over het verzekeren van mobiele telefoons. Zo denken vier op de tien Nederlanders onterecht dat dit alleen kan via een speciale telefoonverzekering.

RDW start handhaving verzekeringsplicht (land)bouwvoertuigen

Algemeen
26-09-2022

Vanaf 1 september benadert de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) eigenaren van (land)bouwvoertuigen die (nog) geen verzekering hebben. Vanaf 1 januari 2023 zijn boetes te verwachten.

Waterschades in en rondom huis voorkomen

Algemeen
26-09-2022

Dagelijks druppelen er schades bij ons binnen. Een groot deel van de meldingen wordt veroorzaakt door overlast van water. ⁠ Wij vertellen de top 10 waterschades in en rondom huis en wat u kunt doen om de kans op waterschade bij u thuis te verkleinen. 

‘Ouderwetse’ Open Huizendag op 1 oktober

Particulier
26-09-2022

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) organiseert op zaterdag 1 oktober een ‘ouderwetse’ Open Huizendag. Potentiële huizenkopers kunnen tussen 11.00 uur en 15.00 uur geheel vrijblijvend en zonder afspraak huizen bezichtigen van verkopers die meedoen aan het evenement.

Waarom (wel/niet) kiezen voor de Kleineondernemersregeling?

Zakelijk
26-09-2022

Kleine ondernemers kunnen gebruikmaken van de Kleineondernemersregeling. Wat houdt deze regeling in? Wanneer komt u ervoor in aanmerking? En wat zijn de voor- en nadelen als u eraan meedoet?

Verduurzamen woning - 5 tips op een rij

Algemeen
26-09-2022

Huishoudens zoeken steeds vaker naar mogelijkheden om hun woning te verduurzamen. De belastingverhoging op gas maakt dat men het verbruik hiervan probeert terug te dringen. Een verhoging van de vaste lasten is immers nooit leuk! In dit artikel zetten we vijf handige tips op een rij, die u helpen bij het verduurzamen van uw woning. 

Pas uw RI&E aan voor thuiswerkers

Zakelijk
22-09-2022

U bent verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkplek, ook als uw medewerker thuis werkt. Pas daarom uw Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) aan als medewerkers structureel (een deel van de week) thuis werken. Wat zijn dan de mogelijke risico’s?

Wat te doen bij schulden?

Zakelijk
22-09-2022

Het zijn barre tijden voor zowel consumenten als ondernemers. De inflatie is nog nooit zo hoog geweest en er is weinig hoop dat dit op korte termijn verandert. Oplopende kosten vragen om aandacht voor uw financiën. Hoe voorkomt u schulden en wat doet u als u uw rekeningen niet kunt betalen?

Zzp’er heeft financiële buffer nodig

Zakelijk
22-09-2022

Financiële tegenvallers en onverwachte kosten. Daar zit u als (beginnende) zzp’er niet op te wachten. Een financiële buffer is daarom geen overbodige luxe, maar nodig om problemen en zelfs een faillissement te voorkomen Maar hoe groot moet die buffer zijn en hoe bouwt u die op?

Miljoenennota - Zorgkosten 2023: dit weten we inmiddels

Algemeen
21-09-2022

Tijdens Prinsjesdag overhandigde de Minister van Financiën de Rijksbegroting en de Miljoenennota aan de Tweede Kamer.  Wat zijn de belangrijkste zaken omtrent de zorgverzekeringen voor volgend jaar? 

Prinsjesdag 2022: uitdagingen en € 17 miljard voor koopkrachtherstel

Particulier
21-09-2022

Prinsjesdag had dit jaar extra feestelijk moeten zijn. Voor het eerst sinds de pandemie nam koning Willem-Alexander de koets en was er een rijtoer door Den Haag. Maar in de Troonrede, die hij dit jaar uitsprak in de Koninklijke Schouwburg, stond hij uitgebreid stil bij de uitdagingen waar we als land voor staan.

Miljoenennota - In teken van koopkracht

Particulier
21-09-2022

De zorgen over de sterk dalende koopkracht zijn terug te zien in de Miljoenennota van 2023. Zoals de traditie wil, heeft de minister van Financiën deze in de middag van Prinsjesdag aan de Tweede Kamer gepresenteerd.

Pagina's