Verhuizen naar eerste woning

Hypotheek voor starters

Van plan om uw eerste huis te kopen? Dan beleeft u een spannende tijd waarin u over veel zaken moet nadenken en belangrijke beslissingen moet nemen. Niet alleen over de keuze van uw woning, ook over hoe u die gaat financieren. Wij helpen er graag bij.

Als starter op de woningmarkt is het belangrijk om goed inzicht te krijgen in je wensen en je mogelijkheden. Over woonwensen hebben starters vaak concrete ideeën, maar over het financieren van hun woning is het beeld vaak minder scherp. 

Maximale hypotheek

Allereerst wilt u natuurlijk weten wat u maximaal kunt lenen, zodat u gericht op zoek kunt gaan naar uw eerste huis. Ons advies: kijk niet alleen naar de maximale hypotheek, maar ook naar het maximale bedrag dat u per maand wilt besteden aan uw woonlasten. U moet immers ook genoeg overhouden om leuke dingen te blijven doen!

Wij helpen graag om de maximale hypotheek vast te stellen die bij je past én genoeg ruimte biedt om uw droomhuis te kunnen kopen.

Maximale hypotheek berekenen

Hypotheekvormen

Er zijn verschillende soorten hypotheken. Als u wilt profiteren van fiscale hypotheekrenteaftrek dan kunt u kiezen uit twee vormen: een annuïtaire hypotheek of  een lineaire hypotheek. U mag ook een hypotheek samenstellen die bestaat uit een combinatie van deze twee vormen. 

Annuïtaire hypotheek

Bij deze hypotheekvorm betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Naar mate de tijd verstrijkt, betaalt u minder rente maar meer aflossing. Daardoor neemt het rentedeel tijdens de looptijd af en lopen de netto maandlasten op omdat u minder hypotheekrenteaftrek heeft.

Lineaire hypotheek

Bij deze hypotheekvorm lost u een vast bedrag per maand af en betaalt u rente over het openstaande bedrag. Hierdoor betaalt u in het begin wat meer, maar los je de schuld ook sneller af. Daardoor gaat het rentedeel sneller omlaag dan bij een annuïtaire hypotheek, waardoor u iets minder fiscaal voordeel heeft. Maar bruto gaat u steeds minder betalen.

Speciale startersregelingen

De overheid heeft speciale regelingen die helpen om meer mogelijk te maken en meer zekerheid te bieden. Aan deze regelingen zijn wel voorwaarden verbonden. Enkele regelingen zijn:

  • Meer zekerheid met de Nationale Hypotheek Garantie
  • Hulp van de gemeente met de Starterslening
  • Hulp van ouders met schenking of garantstelling

Wilt u weten welke speciale regelingen voor u van toepassing zijn? Neem dan contact met ons op. 

Stel gerust uw vraag

Van plan om uw eerste woning te kopen en heeft u een vraag over de mogelijkheden voor uw hypotheek? Neem dan contact met ons op voor een afspraak via het onderstaande formulier of bel naar 0187 - 497 111

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.