Zijn mijn tuinspullen verzekerd?

In de zomermaanden komt de tuin tot leven, maar hoe zit het met de verzekering van al die waardevolle spullen die buiten worden gebruikt?

Nieuws
Datum: 09-04-2024

Op de meeste inboedelverzekeringen zijn tuinmeubilair, tuingereedschap en zelfs wasgoed aan de waslijn gewoon meeverzekerd tegen diefstal, mits de tuin afgesloten is.

Voorwaarden en overwegingen
Let op mogelijke voorwaarden zoals eigen risico's en maximale vergoedingen. Kostbare items zoals een luxe tuinset of een dure barbecue kunnen extra aandacht vereisen.

Schuur en schutting
Weerschade aan tuinspullen wordt doorgaans niet vergoed door inboedelverzekeringen. Overweeg een aparte tuinverzekering voor uitgebreidere dekking. Schade aan schuurtjes of schuttingen valt onder de opstalverzekering.

Andere bezittingen
Kostbare elektronica zoals laptops en tablets zijn mogelijk niet gedekt in de tuin. Overweeg aanvullende dekkingen voor buitengebruik van elektronica.

Fietsen en preventie
Fietsen gestald in de tuin zijn doorgaans niet verzekerd tegen diefstal. Neem preventieve maatregelen zoals het opbergen van waardevolle spullen en zorg voor goed onderhoud van de tuin om risico's te verminderen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.