Rien neemt afscheid en gaat met een welverdiend pensioen!

Afgelopen vrijdag 30 december 2023 was Rien’s officiële laatste werkdag. Een kort afscheidsinterview kon daarbij niet ontbreken.

Rien neemt afscheid en gaat met een welverdiend pensioen
Nieuws
Datum: 02-01-2024

Hoeveel jaar heb je in dit vak gezeten? Het is 41 jaar geleden dat je begon. Kun je wat meer vertellen over je eerste stappen in dit vak? 
Rien: Nou, eigenlijk ben ik eerst begonnen in de zaak van mijn ouders waar ik gewerkt heb in het hotelbedrijf De Kroon in Nieuwenhoorn. Het was misschien ooit mijn bedoeling om in deze horecabranche te blijven, was best gezellig met bruiloften, feesten en partijen, maar soms gebeuren dingen onverwacht. Er was een caféruzie en dat zette me aan het denken. Wil ik dit wel mijn levenslang blijven doen? En besloot na 7 jaar voor iets anders te kiezen.  Na enkele sollicitaties besloot ik om te kiezen voor het verzekeringsvak. Uiteindelijk ben ik als loondienst-consulent bij Holland Utrecht- voorloper van het huidige a.s.r. verzekeringen- terechtgekomen en heb ik opleidingen gevolgd op de Wageningse berg. En daarna mijn eerste stappen in het vak als financieel adviseur.  

Was dat het vak van schade- of levensverzekeringen? 
Rien: Nou, tijdens mijn werk kwam ik in aanraking met schade- en levensverzekeringen bij particuliere klanten. Ook naturaverzekeringen voor begrafenissen bijvoorbeeld. Ik wist er niets van en voelde me ongemakkelijk bij het idee dat ik mensen moest adviseren over begrafenisverzekeringen zonder er zelf ervaring mee te hebben. Ik had geen idee maar had een kennis die begrafenisondernemer was, dus ik vroeg hem om langs te komen en me er meer over te vertellen. Zo kon ik mijn klanten goed adviseren.  

Ik kwam ook in aanraking met mensen met een eigen bedrijf. En zo begon ik ook zakelijke verzekeringen te adviseren.   

Na twee jaar zag ik een advertentie van Tamboer uit “Menheerse” die zochten mensen voor op de verzekeringsafdeling.  

Kun je ons meer vertellen over je tijd bij Tamboer? 
Rien: Natuurlijk. Het kantoor stond in de Lindenlaan. Mijn sollicitatie gesprek had ik met Leo Tamboer. Helaas is Leo al jaren geleden overleden. Leo had samen met zijn broer Bas, een administratie- een makelaar in onroerend goed- en een verzekeringskantoor. Leo was de man van het makelaars – en verzekeringskantoor. Het sollicitatiegesprek verliep prettig en ik werd aangenomen bij Tamboer Verzekeringen.  Het waren leuke tijden. Ik werkte het meest samen met Gerdina Knape, Tea ‘t Mannetje. En op de makelaarsafdeling werkten Anne Kruider, Jeanet van den Nieuwendijk en natuurlijk meneer Pille van het administratiekantoor.  

Wanneer ben je begonnen met je eigen bedrijf en hoe is je carrière verlopen? 
Ik begon als zelfstandig ondernemer in 2000 Het was een spannende stap. Ik kwam toen van de VSB – daar had Tamboer de verzekeringsportefeuille aan verkocht. Ik heb 5 jaar bij VSB gewerkt en daarvoor 10 jaar Tamboer. En natuurlijk de eerste 2 jaar in bij Holland-Utrecht. Uiteindelijk de laatste 3 jaar met veel plezier bij De Vogel verzekeringen.  

Wat was de grootste uitdaging tijdens je carrière? 
Rien: De grootste uitdaging was misschien wel de verplichte bijscholing en examens om mijn vakbekwaamheid te behouden. Ik moest daadwerkelijk om de drie jaar examens afleggen in verschillende vakgebieden, en dat was soms behoorlijk intensief. Maar ik vond het belangrijk om up-to-date te blijven en mijn klanten goed te kunnen adviseren. Ik geef de jeugd altijd de tip mee en stimuleer mijn jongere collega’s om zich breed te blijven oriënteren in het vak van financieel adviseur.   

Wat was het hoogtepunt van je carrière? 
Rien: Het hoogtepunt van mijn carrière was waarschijnlijk de mogelijkheid om mensen te helpen in moeilijke tijden, bijvoorbeeld bij grote schades. Het was altijd een voldoening om mijn klanten bij te staan en hen door moeilijke situaties te begeleiden. 

Bedankt, Rien voor dit interview. Je hebt een indrukwekkende carrière in het verzekeringsvak achter de rug. Daar mag je trots op terugkijken. We wensen je nog vele gelukkige, relaxte en actieve jaren samen met Marijke en je vrienden en familie! 
Rien: Graag gedaan en jullie dank je wel! De laatste 3 jaar bij De Vogel heb ik met mijn collega’s met veel plezier gewerkt. Ik vind en vond het belangrijk dat mijn klanten goed verzorgd zouden worden. En ik heb daar met de fijne en deskundige collega’s van De Vogel alle vertrouwen in! Ik laat de zorg van mijn klanten in goede handen achter. Ze zullen altijd klaarstaan en altijd bereikbaar zijn. En dat geeft mij een gerust gevoel.  

En tot slot vooral aan mijn klanten: Dank je wel voor het vertrouwen in al die jaren. Door jullie heb ik mijn vak altijd met veel plezier uitgeoefend en kijk er met veel voldoening op terug! 

 

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.