GO-Classic brengt mensen in beweging voor woongroep in Nieuw Rijsenburgh

Op zaterdag 9 september rijden de toerfietsers weer over Goeree-Overflakkee en een deel van Voorne. Het is de tiende keer dat de Stichting GO-Classic, onderdeel van de eilandelijke Rotaryclub, het fietsevenement organiseert. Deze jubileumeditie is voorzien van een aantal noviteiten. De opbrengst van de GO-Classic gaat altijd naar een goed doel. Dat is dit jaar een belevingsgerichte gang op een woongroep in Nieuw Rijsenburgh. De Vogel Verzekeringen + financieel advies is voor het tweede jaar hoofdsponsor van het evenement.

Nieuws
Datum: 07-09-2023

Noviteiten
Een enquête onder de deelnemers van eerdere GO-Classics heeft een aantal wensen naar voren gebracht. Die voert de organiserende stichting door in de editie van dit jaar.

Jan Verhage, voorzitter van de Stichting GO-Classic: “Er komt meer gezelligheid op het plein bij de Beroepscampus. Denk aan een dj, een live-artiest en tentjes met eten en drinken. Geen standaardvoedsel, maar bijvoorbeeld pulled pork en ambachtelijk ijs. Er is ook een stand met sportvoeding.”

Andere noviteiten, op basis van tips van deelnemers, zijn een extra pauzepost aan de Voornse kant van de Haringvlietdam en het inzetten van verkeersregelaars op een aantal kruispunten in de route op Voorne, wat de veiligheid ten goede komt.

Verhage vertelt dat de VIP-deelnemers niet alleen een ontbijt en consumptiemuntjes tegemoet kunnen zien, maar ook een fietsslot. Dat is een cadeautje van de GO-Classic.

“We willen ook graag deelnemers, die uit het hele land komen, langer op het eiland houden”, zegt Verhage. “Met het oog daarop hebben we de afspraak kunnen maken dat De Klepperstee korting geeft aan GO-Classic-fietsers die een weekend blijven.”

Goed doel
De GO-Classic-renners fietsen altijd voor een goed doel. De opbrengst is deze keer bestemd voor de inrichting van een belevingsgerichte gang op een woongroep in Nieuw Rijsenburgh. Bewoners van deze woongroep kampen met dementie en geheugenstoornissen. Herkenbare beelden in de gang prikkelen de zingtuigen licht, wat ontspanning, herkenning en rust geeft. De belevingsgerichte inrichting wordt een aanvulling op een bestaande muurschildering.

“Welzijn van de bewoners staat voor het team van woongroep 551 van Nieuw Rijsenburgh voorop. Ze zijn daarom blij dat GO-Classic de opbrengst van de tiende editie voor hen bestemd is. Dankzij deze schenking kunnen ze bewoners nog vaker een glimlach en een tevreden dag bezorgen”, meldt CuraMare, de zorgorganisatie waaronder Nieuw Rijsenburgh valt.

Het team ziet uit naar zaterdag 9 september. Niet in het minst omdat één van de bewoners van deze woongroep, die zelf fanatiek wielrenner is geweest, meefietsende medewerkers vanaf Nieuw Rijsenburgh per fiets naar de start begeleidt. “CuraMare wenst alle deelnemers alvast veel succes en een mooie dag.”

Hoofdsponsor
De hoofdsponsor van de GO-Classic, nu voor het tweede jaar, is De Vogel verzekeringen + financieel advies. “We zijn al vanaf het begin bij de GO-Classic betrokken als cosponsor, zoals veel bedrijven op Goeree-Overflakkee”, zegt Jan Peter Robijn, directeur van De Vogel. “Toen het plekje als hoofdsponsor vrij kwam, hebben wij snel duidelijk gemaakt dat we dat willen invullen.”

“Waarom? Omdat het heel goed bij ons past en bij waar we voor staan: Goed voor Elkaar. De GO-Classic is een geweldig mooi evenement voor onze prachtige regio. Een evenement dat bijdraagt aan de vitaliteit van Goeree-Overflakkee en dat de deelnemers leidt langs de mooiste locaties van ons eiland.”

“Bovendien hebben we ons eigen vitaliteitsprogramma, Fitr”, vult Daan Moerkerk van De Vogel aan. “Dat is erop gericht om mensen in beweging te krijgen en te houden. De GO-Classic past daar perfect bij omdat het een fietstocht is met verschillende afstanden, dus voor iedereen toegankelijk. Zeker ook voor medewerkers van bedrijven met een Fitr-lidmaatschap en individuele Fitr-deelnemers. Fietsen is de laatste jaren heel populair geworden, dus de GO-Classic levert een mooie bijdrage aan ons streven om mensen in beweging te krijgen en te houden.”

De Vogel is bekend van de verzekeringen. Maar, benadrukken Robijn en Moerkerk, dat is maar één kant van de medaille. “Wij denken in totaaloplossingen. Dus niet alleen een verzekering, maar ook medewerkers die goed in hun vel zitten, die fit zijn en gezonde keuzes maken. Fitr is trouwens niet alleen voor sporters; het is voor iedereen interessant.”

De Vogel doet veel aan sponsoring. Evenementen en activiteiten die mensen in beweging brengen, naast ontspannende publiekstrekker als de Havenconcerten. En, niet te vergeten, de zorg voor ouderen en het bij elkaar brengen van mensen, zoals bij de jaarlijkse appeltaartenactie. Dan is gelijk de link met het goede doel van de GO-Classic gelegd.

Door: Kees van Rixoort

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.