Op vakantie? Vergeet uw groene kaart niet!

Gaat u op vakantie met de auto? Zorg dan dat u een groene kaart bij zich heeft. Op het schadeformulier vult u, aan de hand van uw groene kaart en die van de andere partij, de gegevens in die op de kaart staan. Tip: noteer bij een aanrijding altijd het nummer van de groene kaart van de andere partij.

Caravan achter een auto
Nieuws
Datum: 10-07-2018

Verplicht?

De groene kaart is niet verplicht in de EU-landen, Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen, Kroatië, Andorra, IJsland en het Verenigd Koninkrijk. Maar toch is het verstandig de groene kaart altijd mee te nemen als u naar het buitenland gaat met de auto. Vergeet niet om ook altijd een Europees schadeformulier mee te nemen.

Met de caravan

Gaat u er op uit met de caravan en is deze zwaarder dan 750 kilo (totaalgewicht + laadvermogen)? Dan heeft uw caravan een aparte groene kaart nodig. In Duitsland, Polen en Spanje bent u verplicht om de groene kaart van uw caravan, aanhanger of vouwwagen mee te nemen.

Groene kaart aanvragen

Heeft u een autoverzekering bij Adviesgroep De Vogel, dan krijgt u elk jaar een nieuwe groene kaart toegestuurd. Bent u uw groene kaart kwijt, vraag dan een nieuwe, tijdelijke kaart aan. Heeft u een groene kaart nodig voor uw caravan of aanhangwagen? Deze vraagt u aan bij de verzekeraar van het trekkende motorrijtuig.

Stel ons gerust uw vraag

0187 - 497 111
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.