Week van het werkgeluk

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarbij heeft ons werkgeluk grote invloed op de rest van ons leven. Om het werkgeluk onder de aandacht te brengen is de laatste week van september uitgeroepen tot de  ''Week van het werkgeluk''.

Werkgeluk
Nieuws
Datum: 27-09-2023

Werkgeluk is meer dan plezier in het werk. Een vaste beschrijving kent de term niet, maar het is een geluk en plezier dat het werk jou als werknemer geeft. Dit gaat verder dan ‘een leuke baan’. Het is werk waar je voldoening uit haalt, geprikkeld wordt en genoeg positieve sociale interacties en steun ontvangt.

Het is werk waarvan je oplaadt en van wordt gemotiveerd. Ook is het niet simpelweg jouw baan van 9 tot 5 afdraaien en wachten op het weekend. Het is een manier van werken waarvan je energie krijgt en een positieve bijdrage levert aan jouw leven en geluksgevoel.

Welzijn en productiviteit van medewerkers
De week van Werkgeluk is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt om aandacht te vragen voor het belang van het werkgeluk. Het doel is om werknemers bewust te maken van de invloed die werkgeluk heeft op hun welzijn en productiviteit.  

Bedrijven kunnen de Week van het Werkgeluk aangrijpen om speciale initiatieven te organiseren die het werkgeluk en fitheid van hun werknemers bevorderen. Dit kan variëren van het implementeren van flexibele werktijden tot het creëren van een positieve en gezellige werkomgeving. Het doel van de Week van het werkgeluk is niet alleen om werknemers gelukkiger te maken, maar ook om de organisaties te laten zien dat investeren in werkgeluk zich terugbetaalt in betere prestaties en talentvolle medewerkers, ook fitte werknemers zorgt ervoor dat er minder verzuim is. Steeds meer organisaties erkennen het belang van werkgeluk en nemen maatregelen om dit te bevorderen. 

Voldoende lichaamsbeweging draagt bij aan een gelukkig leven 
Bewegen en sporten is goed voor je, daar kan geen twijfel over bestaan. Maar hoeveel moet je bewegen om gezond te blijven?

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen is als volgt:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • En: voorkom veel stilzitten.

Een Fitr bedrijf
Fitr moedigt jou en je bedrijf aan om in beweging te komen. Ontdek hoe fijn het is om fitte werknemers te hebben, want fitte mensen zijn gezonder, gelukkiger en productiever. Om het bewegen te belonen krijg je als Fitr-deelnemer toegang tot de a.s.r. Vitality app. Via deze app verdien je punten door genoeg stappen te zetten of je hartslag voor een bepaalde periode te verhogen. Die punten kunnen ingewisseld worden voor leuke week-, maand- en jaarbeloningen!  

Meer informatie over Fitr? Neem contact op met onze vitaliteitsadviseur Daan Moerkerk 06-20802840.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.